Святкування Міжнародного Дня чаю
«Чай бадьорить вранці, заспокоює ввечері, взимку зігріває, а в жарку погоду втамовує спрагу» – такою була тема розширеного заняття гуртка «Дивосвіт природи» 14 грудня 2017 року у КЗ КОР «Васильківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів», присвячена Міжнародному Дню чаю.
Учні 5-10 класів ознайомились із різними видами чаю, виготовленими з однієї рослини – китайського чайного куща – камелія. Члени групи «Ерудит» ознайомили присутніх з чорним, зеленим, жовтим, білим, червоним, Пуер та Улун чаями. З допомогою презентації діти дізнались, що вид чаю залежить від чайної сировини, а саме, які листки, бруньки, в який час доби та пори року, погоди збирають, способу обробки, ферментації.
Вчитель біології Бугай Галина Михайлівна звернула увагу учнів на інші види чаїв, популярних у світі: єгипецький жовтий чай Хельба, виготовлений з плодів бобової рослини пажитника (фенугрека), а листки є приправою; південноафриканський Ройбуш (листки однойменної бобової рослини), південноамериканський Мате з подрібнених листків та молодих пагонів падуба та Карка де ( квіти гібіскусу). Також діти ознайомились із трав’яними чаями, які бадьорять, заспокоюють, лікують, адже трав’яний настій має чудовий смак та аромат.
Вікторина була присвячена рослинам, з яких готують чаї українці. З яким задоволенням діти разом з вихователями смакували класичні та трав’яні чаї з домашніми смаколиками, медом та лимоном.